loading

LPG dispanseri nedir?

LPG dispenserleri, sıvı haldeki LPG yi, transfer etmek istediğiniz belirli hacimlerde, belirlenen yakıt miktarı transfer oluncaya kadar, LPG pompası ve bunun yanında bir mekanik tesisat yardımıyla araç ve/veya diğer transfer alanlarına gönderen makinelerdir. Kullandıkları ölçüm yöntemlerine göre LPG dispenserleri temel olarak 3 ana kategoriye ayrılırlar.

1) Mekanik LPG Dispenserleri :

Bu tip dispenserler, hacimsel metrelerinin hemen üstünde bulunan mekanik dişliler yardımıyla LPG ölçümü yapan dispenserlerdir. Pahalı yedek parçaları, sıcaklık komponzasyonu ve otomasyon gereklilikleri nedeniyle, günümüz için popüleritesi düşüktür.

 

2) Hacimsel Metreli Elektronik LPG Dispenserleri :

Hacimsel metrelerin üstünde bulunan pulser(shaft encode – döner kodlayıcı) yardımıyla transfer olunan LPG hacminin ölçümünü yapan bu tip dispenserlerde, dönüş hareketini gerçekleştiren mekanik şafta sahip pulser, metre içi pistonların her stroku ile metyada gelen mekanik dönüşleri elektronik sinyaller halinde dispenser kayıdına geçirir ve sonrasında, bu bilgiler girilen Sıcaklık&Yoğunluk değerine bağlı kompanse edilerek veya edilmeden dispenser üstündeki ekranda, ölçülen hacim görüntülenir.

 

3) Kütlesel Debi Metreli Elektronik LPG Dispenserleri :

Bu tip dispenserlerde kütlesel debi, hacimsel debi metreler ve pulser kullanılmadan hacimsel debi metreler kullanılarak ölçülür. Kütlesel debi metreler, LPG kütle ve yoğunluğunu, Korolis etkisini veya presibini kullanarak ölçerler böylece dispenserler, kütle, yoğunluk ve dolayısyla ölçülmek istenen hacmi gerçek zamanlı olarak size gösterebilir. Kullanılan bu teknoloji, günümüzün en güvenilir, hassas ve güçlü teknolojiye sahip olması yanında finansal açıdan diğer dispenserlerden yüksek maliyete sahiptir.


Etiketler: